Hogyan készítsünk pelenka tortát otthon?


Hogyan készítsünk pelenka tortát otthon?

Biztosan hallottunk már a pelenka tortáról – ami egy kreatív ajándékötlet, nem csak jól mutat, hanem hasznos is az újdonsült szülők számára. A pelenka torta különböző méretű és színű pelenkákból áll, és általában kis ajándékokkal, játékokkal vagy kiegészítőkkel van díszítve. A torta ára, a pelenka árak tekintetében változhat, hiszen nem mindegy, hogy milyen márkájú pelenkák kerülnek bele a tortába. Illetve nemcsak otthon tudunk pelenka tortát csinálni, ha nem szeretnénk bajlódni vele, akkor meg is rendelhetjük, a legtöbb bababolt foglalkozik pelenka torta készítéssel, de például a Lord Shop webáruházhoz hasonló üzletekben akár online is meg tudjuk rendelni. Nézzük azonban azt is meg, hogy mire van szükségünk, ha otthon szeretnénk pelenka tortát készíteni!

1. Első lépésként vásároljuk meg a pelenkákat. Figyeljünk arra, hogy a pelenkák minőség és anyag tekintetében megfelelőek legyenek, mivel ezekből készül majd a torta alapja. Használjunk pelenka árakat összehasonlító alkalmazásokat, hogy gazdaságos áron juthassunk hozzá a szükséges mennyiségű pelenkához.

2. Tervezzük meg a torta méretét és alakját. A torta lehet akár kerek, akár négyzet alakú, attól függően, hogy milyen mennyiségű pelenkát tervezünk felhasználni. Kezdjük a legnagyobb méretű pelenkákkal, majd haladjunk a kisebbek felé.

3. Hajtsuk fel a pelenkákat, majd rögzítsük őket gumival vagy horgolt szalaggal, hogy azok formában maradjanak. Ügyeljünk arra, hogy a gumik ne szorítsák el a pelenkákat túlzottan, hogy a torta stabil legyen.

4. A pelenkázó lesz az alapja a tortának, ezért fontos, megfelelő méretű tortát készítsünk, amely bőven elfér a pelenkázón. A pelenkázót is díszíthetjük, például masnikkal, szalagokkal vagy papírdíszekkel.

5. Rendezzük el a pelenkákat rétegenként a pelenkázó körül. Helyezzük a legnagyobb méretű pelenkákat az alsó rétegre, majd haladjunk felfelé a kisebbekkel.

6. A pelenkák között elhelyezhetünk apró ajándékokat, játékokat vagy kiegészítőket, mint például babaruhákat, kis plüssállatokat vagy cumisüvegeket.

7. Végül díszítsük a tortát szalagokkal, masnikkal vagy papírdíszekkel. Érdemes olyan dekorációkat használni, amelyek a babaszoba dekorációjához is passzolnak.