Mik az aviva torna pozitív hatásai?


Mik az aviva torna pozitív hatásai?

Aviva Steiner egy Izraelben élő életmód szakértő, aki egy 18 tornagyakorlatból álló komplett életmódprogramot alakított ki, amelynek elsődleges pozitívuma az volt, hogy a nők képesek ellenőrzés alatt tartani havi ciklusukat.

A hormonháztartás rakoncátlankodása komoly probléma sok nőnél. Az Aviva torna bizonyítottan világszerte rengeteg nőnek segített már egészségügyi problémái kezelésében. Így például ajánlott az aviva torna pajzsmirigy alul- és túlműködésre és a TSH beállítására is alkalmas lehet. Az aviva torna természetes gyógymód a mentruációs fájdalmak mérséklésére, az endometriozis zavarainak csökkentésére és a problémás mensturációs ciklusnál segít, hogy szabályossá váljon és a normáls 3-5 napos ütemben menjen végbe. Az aviva torna kiválóan alkalmas a petefészekciszta, a policisztás ovárium szindróma (PCOs), mióma, polip vagy klimax tüneteinek kordában tartására és enyhítésére.

Az aviva tornát a szakemberek a hormonháztartás problémáinak kezelése mellett ajánlják még kismama torna helyett és mellé is. Az aviva gyakorlatok kiváló gátizom erősítő torna gyakorlatok is lehetnek, hiszen arra az izomcsoportra is rá lehet vele erősíteni.

De a módszer nemcsak szülés előtt, de szülés után is jó kiegészítője lehet a nőknek, hiszen a szoptatás ideje alatt segít megszüntetni az indokolatlan tejelválasztást és a enyhíti a gyakori vizelési problémákat.

Természetesen a menopauzával járó hormonváltozások hatásait is csökkentheti a rendszeres torna, csökkenti a hőhullámokat és normalizálja a belső hormonszintet a változókorban is.

Az Aviva tornát egyébként nemcsak nőknek javasolják. A férfiak számára is megannyi pozitív élettani hatást idéznek elő. Kiválóan alkalmas lehet a prosztatagondok és a prosztaták megnagyobbodásának megelőzésére vagy a már kialakult tünetek csökkentésére. Természetesen mint a legtöbb torna, így az aviva is remek arra, hogy az ülő életmód okozta egészségügyi gondokat ellensúlyozza és fokozza a vérkeringést. Emésztési problémák és székrekedés terápiájának is jó kiegészítője lehet a torna.