Szükségünk van-e coach képzésre a coacholáshoz?


Szükségünk van-e coach képzésre a coacholáshoz?

A coaching egy új divatszónak tűnhet elsőre. Egy lépést sem tehetünk balra vagy jobbra anélkül, hogy ne találkozzunk valamilyen élet- vagy üzleti tanácsadóval – és ennek jó oka van. Kutatások bizonyították a coaching hatékonyságát, különösen a munkahelyen. Ez egy hatékony eszköz, amely lebontja az akadályokat, cselekvésre készteti az alkalmazottakat, és javítja az irodai morált.

Ha arra vagyunk kíváncsiak hogyan tudunk több coaching filozófiát beilleszteni a munkánkba, vagy saját coachingba szeretnénk kezdeni akkor egy idő után felmerül majd a kérdés, hogy „Valóban szükségünk van-e bizonyítványra egy szabályozatlan iparágban?

Az egyszerű válasz: nem. Nem kell tanúsítványt szereznünk ahhoz, hogy coaching szolgáltatást nyújtsunk. Minden bizonnyal hasznos egy coach képzés, de csak akkor, ha olyat választunk, ahol a képzés végi papír nem csak arra jó, hogy a falra akasszuk ki. Van azonban néhány ok, ami miatt javasolt egy coach képzés elvégése.

1. A coaching tanúsítvány bevált eszközökkel és új technikákkal egészít ki

Sokunkat azért vonz a coaching, mert örömet érzünk, amikor mentoráltjaink nagyot lépnek előre. Amikor segítünk munkatársainknak megváltoztatni gondolkodásmódjukat, érzéseiket és észlelésüket vagy amikor segítünk ügyfeleinknek áttörni félelmeiket és életük vezetőjévé válni, örülünk nekik, és mi magunk is a kiteljesedés érzését érezzük. Egy coach képzés elvégzése bevált eszközöket és technikákat kínál ügyfeleink sikeréhez. Ha már van egy csodálatos alapunk, az eszköztárunk csak még jobban fel lesz szerelve minden helyzet kezelésére, így hatékonyabban tudjuk képessé tenni ügyfeleinket a továbblépésre és egyéni céljaik elérésére.

2. A coaching minősítés megalapozza a legitimitást

A tanúsítás egyszerű módja annak, hogy kitűnjünk az egyre telítettebb piacon. Növeli hírnevünket, igazi profivá tesz minket, és azonnali legitimitást biztosít. A vezetők szerte a világon felismerik a coaching értékét szervezetükön belül – tudják, hogy ez növeli a megtérülést, és lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy felismerjék a bennük rejlő teljes potenciált. És – akár igazságos, akár nem – a leendő ügyfelek és munkaadók nagyobb értéket tulajdonítanak azoknak a coachoknak, aki befektetett egy képzési programba. Bár a kezdeti coaching bizonyítvány költségei ijesztőnek tűnhetnek, ne feledjük el, hogy a potenciális ügyfelek gyorsabban megbíznak benned, és többet fognak fizetni a minősített coach szolgáltatásaiért.

3. A coach képestés ajtókat nyit

Mindannyian elérjük az útlezárásokat. Néha olyan helyzetekkel kell szembenéznünk, amelyeket egyszerűen nem tudunk kezelni. Ám ha egy okleveles coach közösségének tagjai vagyunk, akkor egy egész körünk lesz társakból és mentorokból is. Coaching képzést ma már el tudunk végezni online, de a potenciális coach Budapest területén is találhat elérhető képzéseket.