Darázsirtás – tippek az őszi otthoni kártevőirtáshoz


Darázsirtás - tippek az őszi otthoni kártevőirtáshoz

Az őszi komposzthalmok nagyon csábítóak a ház körül lebzselő darazsak számára. Épp ezért amennyire csak tudjuk ajánlott elkerülni az olyan tevékenységeket, amelyek a közelünkbe csalják a nagyobb darázs kolóniákat. Természetesen a darázsirtás is megoldás, azonban mint oly sokminden más esetében, a darazsaknál is könnyebb a megelőzés, mint a darázsirtás megszervezése.

Azonban ha már megtörtént az elkerülhető és darázsfészek jelenik meg a tetőcserép alatt, a csatornában vagy a ház körül lévő fákon, akkor érdemes végigvenni milyen darázsirtás módszert vegyünk igénybe. A darázscsípés ugyanis egészségügyi kockázat, hiszen szinte bárkinél allergiás reakciót indíthat be, súlyos esetben pedig életveszélyes is lehet. Van azonban néhány tipp, amit tehetünk, ha őszi darázsfertőzéssel találkozunk.

1. Figyelmen kívül hagyhatjuk őket

A darazsak általában elfoglaltak maradnak, vagy el vannak foglalva az élelem keresésével, amíg meg nem kapargatják őket. A darazsak csak akkor szoktak csípni vagy hívni más darazsakat, ha fenyegetéssel néznek szembe. Hacsak nem érzékelünk támadást, a darazsak támadnak embereknek ok nélkül.

2. Készíthetünk vízicsapdát

Néhány darázs elpusztítása vízcsapda módszerrel érhető el. Egy edénybe tegyünk édesített vizet tesz egy csepp mosogatószerrel vagy szappannal, ami igen csábító ezeknek a kártevőknek. A mosogatószer segít áthatolni a tartályban lévő víz feszességén, aminek következtében a darázs lesüllyed az aljára, és azonnal megfullad, miután a vízre szállt. A vízicsapda sajnálatos eredménye az, hogy a segítőkész méhek a darazsakhoz hasonlóak szintén az áldozataivá válnak.

3. PET palackcsapda

Minden PET palackra 8 mm-es lyukakat kell fúrni 100 mm-re az aljától, majd meg kell tölteni élelmiszerrel. Most már csak annyit kell tennünk, hogy a darazsak számára készült csapdát egy madzag segítségével felakasszuk fel egy fára, és megvárjuk amíg a darazsak bent rekednek a palackban.

A darázsirtáshoz hasonlóan természetesen bármely kártevő okozta fertőzés megszüntetésére rendelkezésre áll valamilyen szolgáltatás, ami gyorsan és hatékonyan szünteti meg a fertőzést. A legtöbb kártevő okozta fertőzés nemcsak kellemetlen, de még az egészségünkre is veszélyes. És persze egyéb kockázatai is vannak a biztonság tekintetében. Legyen szó akár patkányirtás, rovarirtás vagy poloskairtási szolgáltatásról biztosan találunk gyorsan kiszálló szakembereket.