Lehet-e sarokkanapé a konyhában?


Lehet-e sarokkanapé a konyhában?

Annak ellenére, hogy elsőre a sarokkanapé elhelyezésének legideálisabb helyszíne gyanánt valószínűleg a nappali jut eszünkben, valójában egy sarokkanapé a konyhába is tökéletes választás lehet. A megfelelő sarokülő kanapé segítségével bájos kis konyhasarkot tudunk ugyanis kialakítani. Egy ilyen konyhai sarokkanapé készlet általában tartalmaz egy kanapérészt speciális ülésekkel, egy asztalt és egy zsámolyt vagy széket. A konyhai sarok ülőgarnitúra kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy az ülőfelület ne padszerű, hanem kényelmesen párnázott legyen.

Ha elsőre nem lennénk meggyőzve a sarokkanapé konyhai kompatibilitásáról, akkor érdemes átgondolni mennyire hatékonyan ki lehet így használni a kis sarkokban megbúvó tereket. A konyhai sarokülőknek van néhány tagadhatatlan előnye:

  • ésszerűen tudjuk velük kihasználni a teret;
  • a kanapék háttámlája elég puha kárpitozású, amelyre könnyű támaszkodni;
  • egyes kanapék ággyá alakíthatók;
  • a sarokbútorok jó térelválasztónak is számítanak.

A konyhai sarokülők egy ügyesen berendezett konyhában akár dekorációs elemként is szolgálhatnak, képzeljük el milyen gyönyörű vintage hangulatú ebédlősarkot lehet kialakítani például egy semleges árnyalatú kanapéval (halványbarna, szürke), aminek a huzata valamilyen durva textúrájú szövet, egy fehér vintage asztallal és néhány fehér kárpitozott székkel.

Az ilyen kis konyhai sarokkanapék meglehetősen kompakt bútorok, ezért bármely konyha tökéletes kiegészítője lehet. A kárpitozás azonban meghatározó eleme a konyhai kanapéknak. A legnépszerűbb konyhai sarokülőknek az ülőfelülete velúr, shenil, jacquard vagy plüss. A hagyományos és népszerű huzatok egy modern alternatívája lehet például a teflonnal bevont mikroszálas fedés is, amit magas kopásállóság jellemez. Izgalmas anyagválasztás lehet még a bőr is, ami bár meglehetősen drága, de kiemelkedően esztétikus és egész könnyen is takarítható.

Bármire is essen a választás természetesen, mint a legtöbb lakberendezési kérdés esetén a konyhai sarokkanapénál is fontos figyelembe venni az egész szoba és lakás hangulatát és ezekhez képest válogatni a sokféle stílus és megoldás között.